Lasagna cu spanac


Pentru azi v-am pregatit o reteta relativ usoara, o alta varianta a lasagnei originale.
Daca ar fi sa aleg intre lasagna cu carne si lasagna cu spanac, as alege a doua varianta, dar asta depinde de gustul fiecaruia.
In orice caz, daca nu ati incercat pana acum, eu va recomand cu drag aceasta reteta !

Ingrediente (pentru o tava de chec)
6 foi lasagna
400 g spanac proaspat sau congelat
1 catel de usturoi
cca 50-70 g unt
400 g ricotta
bulion/sos bechamel
parmezan
sare, piper
nucsoara

Daca folosim spanac crud, trebuie sa il curatam, sa il oparim si sa il taiem marunt.
Intr-o tigaie topim untul si calim usturoiul taiat marunt.
Adaugam spanacul si il lasam cca 5 minute la innabusit.
Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara si il lasam putin sa se racoreasca.
100 g ricotta se lasa deoparte, restul se amesteca cu spanacul.
Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si oparim pe rand foile de lasagna.
Acoperim fundul tavii cu bulion sau sos bechamel si asezam doua foi de lasgna.
Punem jumatate din compozitia de spanac, un strat de foi, bulion, restul de spanac si ultimul rand de foi.
Intindem 2-3 linguri de bulion, cele 100 g de ricotta si presaram parmezan.
Dam tava la cuptor cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!


Comentarii