Gem de capsuni




Ingrediente:
  • 2 kg capsuni,
  • 1.5 kg zahar,
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Mixam capsunile in robotul de bucatarie.
 Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) 
Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. 
Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala. !
 Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata ! 
Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit. 
Le depozitam intr-un loc racoros.


Comentarii