Gem de capsuni
Ingrediente:
- 2 kg capsuni,
- 1.5 kg zahar,
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Mixam capsunile in robotul de bucatarie.
Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita)
Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam.
Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala. !
Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata !
Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit.
Le depozitam intr-un loc racoros.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!